Kevään keikkakalenteri

tiistai 4. elokuuta 2015

Yhteistyön magiaa kolmen vuosikymmenen takaa

Tästä maalikoosteesta tulee tietysti vanhoilla pieruilla mieleen lapsuus, kun Jari Kurri oli oma suosikkipelaaja…

Mutta tämä kannattaa katsoa myös oppimismielessä: linkki maalikoosteeseen.

Wayne Gretzkyn (NHL-tehopisteet 894+1963=2857) ja Jari Kurrin (NHL-pisteet 601+797=1398) yhteistyössä on muutama juttu, jotka kannattaa oppia:

1. Epäitsekkyys. Gretzky tuo yleensä sentterinä kiekon ylös, pitää katseen ylhäällä, syöttää millintarkasti Kurrin lapaan. Ei koskaan vedä itse, jos kaverilla on parempi paikka vetää.
2. Suora laukaus. Kurri teki 601 maalia, kuinkahan monta suoraan syötöstä? Se ei ole sattumaa. Vedä aina maalipaikassa suorasta syötöstä, jos se on mahdollista. Opettele vetämään vaikeasta asennosta suoraan syötöstä. Mitä vaikeammasta asennosta saat vedettyä suoraan syötöstä hyvin, sitä enemmän saat maaleja. Harjoittele pihalla vaikeasta asennosta vetoja.
3. Paikan haku. Kurri menee yksinkertaisesti sinne, missä on tilaa ja on koko ajan valmis laukomaan. Joskus tila löytyy lähellä Gretzkyä, joskus kaukana, joskus paikka aukeaa pakkien välistä, joskus Kurri liukuu paikalle pakkien jälkeen, toisesta aallosta ja pääsee tälläämään pelivälineen verkkoon. Mutta Kurri ei koskaan ole pakkien takana piilossa.

Nämä kaikki asiat pätevät suoraan salibandyyn. Katsokaa ja oppikaa. Tehkää näitä asioita seuraavissa treeneissä.

-Juha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti