Kevään keikkakalenteri

perjantai 18. joulukuuta 2015

Voimaharjoittelusta

Sattumalta korviini kantautui, että muutamat pojat käyvät punttisalilla.

Periaatteessa punttiharjoittelu ei ole haitaksi – mutta silloin pitää todella hyvin tietää mitä on tekemässä.

Väärin tehdyt liikkeet pilaavat helposti polvet tai selän. Maksimipainoilla tai edes lähelle maksimipainoilla tehdyt liikkeet tuovat ehkä raakaa voimaa, mutta eivät nopeutta, eivätkä varsinkaan pelinopeutta, jota salibandyssa tarvitaan. Ne kangistavat helposti raajoja ja tekevät liikkumisesta entistä jäykempää.

Salibandynpelaajan ykkösaseet kentällä ovat kehonhallinta ja ketteryys yhdistettynä päättäväisyyteen. Ne toimivat kaksinkamppailuihin, kulmavääntöihin, liikkumiseen ja myös vammojen välttämiseen.

Lisäpainoilla tehtävällä voimaharjoittelulla voi noita ominaisuuksia tukea vähitellen tässä tulevina vuosina, mutta mitään tarvetta sille ei vielä 13-vuotiaana ole.

Tänään oli Hesarissa juttu Classicin ja maajoukkueen tähtihyökkääjä Eemeli Salinista. Kannattaa lukea juttu tästä linkistä.

Jutussa sanotaan harvinaisen suoraan tuo sama, mitä yllä sanoin:
”Pitkälle miehelle harvinaisen liikkuvuuden salaisuus on Salinin mukaan myös siinä, ettei hän jäykistänyt itseään nuorena kuntosalilla.”

Tarkoitus ei ole pelotella, eikä varsinkaan kieltää harjoitteluintoa. Mutta jos haluat kehittyä pelaajana, voit kysyä Jussilta tai multa vinkkejä, mitkä parantaisivat juuri sinun omia mahdollisuuksiasi kehittyä pelaajana. Meiltä löytyy yksilölliset niksit, eikä punttisali (vielä) kuulu niihin.

Punttisalihommista voidaan halukkaille puhua myös, kun kerran suuntautumista sinne on alkanut ilmetä. Palataan asiaan alkuvuodesta.

-Juha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti